Andere sites

Dit blog in het Engels

Met behulp van Google Translate publiceer ik mijn posts tegelijkertijd in het Engels. De Engelstalige versie van dit blog kun je hier lezen.

Response blog over Energie en waarden

Aan de TU Delft ben ik betrokken bij het Response-onderzoeksproject naar maatschappelijke controverses rondom energieprojecten. Samen met mijn collega’s publiceren wij regelmatig Nederlandstalige blogposts over ons onderzoek.

Het leven in de vrije stad

Nooit eerder leefden er zo veel mensen op deze planeet en van al die mensen woonden er nog nooit zo veel in steden. De vraag is hoe deze steden leefbaar kunnen blijven, als ze onderdeel worden van een eenvormig geglobaliseerd economisch systeem, als niemand elkaar meer kent, als we meer afval produceren dan we aankunnen? Hoe zorgen we er voor dat we niet vervallen in exclusie, xenofobie of geweld? Hoe kunnen we gaan vervuiling bestrijden zonder dat we de vrijheid verliezen? Wat zijn de gevolgen van de steeds verdere flexibilisering, virtualisering en privatisering van de wereld om ons heen? Hoe richten we de gebouwde omgeving van de stad zo in zodanig dat we tolerant kunnen blijven voor onbekenden en intolerant voor vuil?

In dit boek ga ik in op deze vragen. Ook als plaatjesboek (in het Engels).

Research gate

Op deze site zijn de meeste van mijn wetenschappelijke artikelen te vinden.

Muziek

En als je het echt niet meer weet, is er nog altijd muziek.

Be Sociable, Share!